عنوان محصول: فایل رایگان پاورپوینت فرایند تـوانمندسازی منـابع انـسانی
فایل رایگان پاورپوینت فرایند تـوانمندسازی منـابع انـسانی
بخشی از متن فایل رایگان پاورپوینت فرایند تـوانمندسازی منـابع انـسانی :
لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتدسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..ppt) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 38 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..ppt) :
باسمه تعالی و بذکر حجه الکریم
فرایند
تـوانمندسازی منـابع انـسانی
چکیده
از آنجا که منابع انسانی باارزشترین عامل تولید و مهمترین سرمایه و منبع اصلی مزیت رقابتی و ایجاد کننده قابلیتهای اساسی هر سازمانی به شمار میآید, یکی از مؤثرترین راههای دستیابی به مزیت رقابتی در شرایط فعلی, کارآمد تر کردن کارکنان سازمانها است.آنچه که در راستای توسعه منابع انسانی اهمیت دارد این است که بهبود منابع انسانی تنها با آموزشهای فنی و تخصصی حاصل نمی شود, بلکه باید از راههای گوناگون به توسعه آموزش کارکنان پرداخت و این مهم, جز با اعمال برنامههای راهبردی در قلمرو مدیریت منابع انسانی, امکانپذیر نخواهد بود.
انسجام در برنامههای توسعه منابع انسانی مستلزم توسعه برنامههای توانمندسازی کارکنان است که مدیریت منابع انسانی نقش بسزایی در یکپارچه سازی و تلفیق این برنامهها برای ارائه الگوی مناسب توانمندسازی کارکنان ایفا میکند. به منظور دستیابی به این هدف و کمک به محققان و مدیران حوزه منابع انسانی, در این مقاله سعی شده است ضمن بررسی الگوهای توانمندسازی, الگوی جامع توانمندسازی کارکنان ارائه گردد .
مقدمه
در جهان رقابتی امروزی , یکی از ابزارهای مهم برای ایجاد تحول و بقای سازمان و رسیدن به هدفها و رسالتهای موردنظر , عنصر انسان است. در این میان آنچه مقوله تحول را حیات می بخشد و بقای سازمان را نیز تضمین می کند, منابع انسانی است
کامیابی سازمانی, به آمیزه ای اثربخش از پول, مواد, ماشین و منابع انسانی برای دستیابی به هدفهای کوتاه مدت و بلندمدت بستگی دارد و به علت پیچیدگی, گوناگونی و یگانگی سازمانها , زمینه های تخصصی بسیاری پدید آمدهاند, تا منافع بالقوه هر یک از اجزای سازنده را به حداکثر برسانند..
واقعیت این است که اگر در سازمانها از وجود انسانهای خلاق , دانشگر, فرصت شناس و تبیین گر مسائل بی بهره باشیم , بسیاری از فرصتها و موقعیتها را از دست خواهیم داد . برای رسیدن به هدف جهانی شدن و یا حتی ماندن در این سطح, پرورش و جایگزینی نیروهای جدید به منظور ادامه راه رشد و ترقی الزامی است و آینده صنعت متعلق به کسانی است که برای آن برنامه و هدف دارند . این گونه است که تغییر و دگرگونی در نیروی انسانی و ساختار سازمانی اجتناب ناپذیر می شود و دانشمندان علم مدیریت بر این باورند که تغییر و تحول در نیروی انسانی, ریشه تمام موفقیتهای سازمانها است. بدیهی است اگر در مدیریت منابع انسانی تغییری حاصل نشود, صنعت محکوم به فنای حتمی است. پس برنامهریزی در راستای توسعه منابع انسانی و طراحی برنامههای توانمندسازی منابع انسانی, یکی از راهکارهای اساسی رسیدن به توسعه پایدار و جهانی سازی است که مدیران منابع انسانی در آن نقش بسزایی دارند .
تعریف توانمندسازی کارکنان
توانمندسازی دارای معنای عام و خاص و تعبیرهای بیشماری است و این تنوع تعریفها و رویکردها, انسجام و یکپارچگی را از این مفهوم با مشکل روبه رو ساخته است, به گونه ای که در تعریفها توانمندسازی عواملی, چون : انگیزش درونی , ادراک و تعهد , ساختار شغل, انتقال قدرت یا اختیار و تسهیم منابع و اطلاعات به کار رفته است. ( Robbins,et.al,2002) توانمندسازی در حقیقت فرایند مستمر و دائمی است و در محیط پویا در سطوح متفاوت مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. توانمندسازی به موضوعات انگیزشی یا روان شناسی, تغییرات ساختاری, عناصر فرهنگی, تاریخی و ارزشها و نگرشهای موجود در بافت سازمانی اشاره دارد .
توانمند سازی کارکنان, عبارت است از مجموعه سیستمها, روشها و اقداماتی که از راه توسعه قابلیت و شایستگی افراد درجهت بهبود و افزایش بهره وری, بالندگی و رشد و شکوفایی سازمان و نیروی انسانی با توجه به هدفهای سازمان به کار گرفته می شوند. ( Carter,2001)