عنوان محصول: فایل رایگان پاورپوینت تجزیه و تحلیل مسیر بحرانی و نمودارهای PERT
فایل رایگان پاورپوینت تجزیه و تحلیل مسیر بحرانی و نمودارهای PERT
بخشی از متن فایل رایگان پاورپوینت تجزیه و تحلیل مسیر بحرانی و نمودارهای PERT :
لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتدسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..pptx) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 10 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..pptx) :
تجزیه و تحلیل مسیر بحرانی و نمودارهای PERT
Critical Path Analysis and PERT Charts
عنوان
تجزیه و تحلیل مسیر بحرانی و نمودارهای PERT
نوع
ابزار
مراحل استفاده
تجزیه و تحلیل / برنامه ریزی / اجرا / بازنگری
موضوع
مدیریت پروژه
سطح
سازمانی
پیچیدگی
زیاد
برنامه ریزی و زمان بندی پروژه های پیچیده
تحلیل مسیر بحرانی و تکنیک پرت, ابزارهای قدرتمندی برای برنامه ریزی و مدیریت پروژه های پیچیده به شمار می آیند. این دو ابزار در دهه 50 میلادی و با هدف کنترل پروژه های بزرگ دفاعی, طراحی شدند و امروزه نیز کاربرد گسترده ای دارند.
همانند "نمودار گانت ", روش "تحلیل مسیر بحرانی " یا روش "مسیر بحرانی " نیز شما را در برنامه-ریزی کارهایی که باید در یک پروژه به انجام برسند, یاری خواهند کرد. آن ها, هم در تدوین زمانبندی انجام پروژه و هم در برنامه ریزی منابع مورد نیاز, کاربرد فراوانی دارند. همچنین این امکان را برای شما فراهم می کنند که میزان دستیابی به اهداف پروژه را ارزیابی نموده و فعالیت های اصلاحی لازم را برای حفظ مسیر صحیح انجام پروژه, درنظر گرفته و انجام دهید.
معمولاً شما در هر پروژه, برنامه نهایی خود را در قالب نمودار گانت به تصویر می کشید (یا با استفاده از نرم افزار مایکروسافت پراجکت ؛ برای پروژه هایی با سطح پیچیدگی متوسط, یا با استفاده از یک صفحهگسترده معمولی در نرم افزار اکسل ؛ برای پروژه هایی با سطح پیچیدگی پایین). اگر شما در فرآیند برنامه ریزی خود, از روش مسیر بحرانی استفاده کنید؛ هم برنامه ی دقیق تری را طراحی خواهید کرد و هم میتوانید دقت و پایداری این برنامه را ارزیابی نمایید. با این روش, تمامی فعالیتها طوری تنظیم خواهند شد که علاوه بر بهموقع انجام شدن یکایک آنها, کل پروژه نیز در زمان مقرر به پایان برسد. همچنین می توانید فعالیت هایی را که امکان به تأخیر افتادن آنها (با هدف تغییر در چگونگی تخصیص منابع به فعالیتهایی که یا به درستی انجام نشده اند یا اینکه نادیده گرفته شده اند) وجود دارد؛ شناسایی کنید.
یکی دیگر از مزایای ابزار مسیر بحرانی, امکان برآورد حداقل زمان مورد نیاز برای انجام یک پروژه می باشد. بنابراین با شناسایی گام هایی از پروژه که امکان سریعتر انجام شدن آن ها وجود داشته باشد؛ می توانید به فرآیند انجام پروژه سرعت ببخشید. نقطه ضعف این ابزار, آن است که اگر از ابزار مسیر بحرانی برای پروژه ای که دارای برنامه های مرتبط و وابسته به یکدیگر باشد, استفاده کنید ؛ این ارتباط زمانی همچون "نمودار گانت" به سرعت نمایان نخواهد شد .
نحوه استفاده از ابزار
همانند نمودار گانت, تکنیک مسیر بحرانی نیز بر پایه مفهوم "انجام هر فعالیت, پس از به اتمام رساندن فعالیت های پیش نیاز آن" عمل می کند. بنابراین, فعالیت ها بایستی در یک توالی مشخص انجام شوند؛ به گونه ای که هرگاه یک گام بسته به شرایط خود, کم و بیش تکمیل شده بود, شما می توانید گام بعدی را آغاز کنید. این فعالیت ها را "فعالیت های متوالی " می نامند.
در مقابل, برخی فعالیت ها هستند که بدون وابستگی به انجام فعالیت های دیگر, در هر زمانی قابل انجام هستند. این فعالیت ها را "فعالیت های موازی " می نامند.
ترسیم یک نمودار مسیر بحرانی
برای اینکار, گام های زیر را دنبال کنید:
گام نخست؛ تمام فعالیت های موجود در برنامه را در یک لیست یادداشت کنید.
برای هر فعالیت, زودترین زمان آغاز, برآورد بازه زمانی انجام آن و متوالی یا موازی بودن آنرا مشخص کنید. در نهایت مشخص کنید که به کدام فعالیت وابسته می باشد. در این مبحث, برای نمونه از همان نمونه ی ابزار "نمودار گانت" استفاده می کنیم تا امکان مقایسه دو ابزار وجود داشته باشد.
گام دوم؛ فعالیتها را در قالب علامتهای دایره و پیکان ترسیم کنید.
در تحلیل مسیر بحرانی, از علامت های دایره و پیکان برای ترسیم نمودار فعالیت ها استفاده میشود. دایره ها, وقایع موجود در پروژه را نمایش میدهند (برای نمونه؛ آغاز یا پایان وظایف). اعداد ثبت شده در نیمه سمت چپ هر دایره, امکان شناسایی راحت تر آنها را فراهم می کنند. لازم به ذکر است که گاهی این دایره ها را "گِرِه " نیز می نامند.
پیکان های رسم شده بین دو دایره ی وقایع, فعالیتی را نشان می دهند که در طی آن, واقعه انجام خواهد شد. در قسمت بالای هر پیکان, مدت زمان انجام فعالیت و در قسمت پایین آن, شرح فعالیت مربوطه, یادداشت می شود. معمولاً پیکان ها به صورت قراردادی از چپ به راست رسم می شوند. گاهی اوقات نیز این پیکان ها را "کمان " نیز می نامند.
در نمونه بالای شکل 5, دایره شماره 1, آغاز فعالیت (نام فعالیت: تجزیه وتحلیل سطح بالا), دایره شماره 2, پایان فعالیت, پیکان بین دو دایره, خود فعالیت (تجزیه وتحلیل سطح بالا) و عبارت بالای پیکان, مدت زمان انجام فعالیت (1هفته) را نمایش می دهد.
هرگاه آغاز فعالیت "ب" به پایان فعالیت "الف" وابسته باشد؛ پیکان نشان دهنده فعالیت "ب", از دایره نشان دهنده پایان فعالیت "الف" رسم می شود.