عنوان محصول: فایل رایگان تاثير تنش شوري ناشي از کلريد سديم بر توليد گلومالين توسط قارچ هاي گلومرالهم زيست با گياه ذرت
فایل رایگان تاثير تنش شوري ناشي از کلريد سديم بر توليد گلومالين توسط قارچ هاي گلومرالهم زيست با گياه ذرت
بخشی از متن فایل رایگان تاثير تنش شوري ناشي از کلريد سديم بر توليد گلومالين توسط قارچ هاي گلومرالهم زيست با گياه ذرت :
تعداد صفحات : 12
گلومالین گ لیکوپروتیینی است که توسط قارچ های م یکوریز آربوسکولار AM تو لید می شود و از اجزا مهم ماده آلی خاک می باشد که در ترسیب کربن و پا یداری خاک دانه ها نقش بسزایی دارد . قارچ های AM که تنها تولید کننده ی گلوما لین هستند , تحت تاث یر فاکتوره ای مختلف محیطی از جمله شوری قرار می گیرند. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر شوری بر تولید گلوما لین توسط سه گونه ی قارچی م کوریز آربوسکولار بصورت آزما یش فاکتوریل با طرح کاملا تصادف ی در چهار تکرار, با گیاه ذرت رقم سینگل کراس 704 در شرایط گلخانه اجرا شد . فاکتوره ای مورد آزما یش شامل سه سطح شوری سدیم کلراید 1/34 شاهد, 4 و dS/m 8 و چهار سطح شاهد بدون قارچ G. intraradices (Gi), G. versiforme (Gv),, Glomus etunicatum (Ge) بود. در این پژوهش وزن خشک گیاه, غلظت پرولین برگ, درصد کلو نیزاسیون و غلظت گلومال ین ساده استخراج EEG و گلومالین کل TG اندازه گیری شد . نتایج نشان داد که اثر مت قابل شور ی و قارچ میکوریز بر وزن خشک گیاه, غلظت پرولین برگ, درصد کلونیزاسیون ر یشه EEG و TG در سطح احتمال یک درصد معن یدار بود . در گ یاهان میکوریزی وزن خشک گ یاه ذرت, غلظت پرولین برگ نسبت به شاهد بدون قارچ بصورت معنی داری افز ایش یافته بود . درصد کلو نیزاسیون ریشه نیز در سطح شوری dS/m 8 بصورت معنی داری نسبت به شاهد شوری کاهش یافت. همچنین افز ایش معنی دار تو لید گلومالین در دو سطح شور ی 4 و dS/m 8 در هر سه گونه ی قارچی نسبت به شوری dS/m 1/34 مشاهده شد. به عبارتی با افزایش شوری و کاهش درصد کلونیزاسیون, مقدار تولید گلومالین در واحد درصد کلونیزاسیون افزایش یافت.