عنوان محصول: فایل رایگان تاثير کمپوست و ضايعات ميوه رسيده انجير بر برخي ويژگي هاي فيزيکي خاک سطحي
فایل رایگان تاثير کمپوست و ضايعات ميوه رسيده انجير بر برخي ويژگي هاي فيزيکي خاک سطحي
بخشی از متن فایل رایگان تاثير کمپوست و ضايعات ميوه رسيده انجير بر برخي ويژگي هاي فيزيکي خاک سطحي :
سال انتشار : 1395
تعداد صفحات : 13
در خاک های مناطق خشک و نیمه خشک کمبود مواد آلی یکی از موانع دستیابی به عملکرد مطلوب می باشد. لذا در این پژوهش تاثیر دو نوع ماده - آلی بر برخی ویژگی های فیزیکی خاک بررسی گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی, شامل دو منبع ماده آلی کمپوست و ضایعات میوه رسیده انجیر هر کدام در چهار سطح 0, 1, 2, 4 درصد وزنی و سه نوع بافت خاک (شن لومی, لوم و لوم رسی سیلتی) در سه تکرار انجام گرفت. خصوصیات فیزیکی خاک شامل چگالی ظاهری, چگالی حقیقی, تخلخل, درصد اشباع رطوبتی و مقاومت فروروی سله ی خاک اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که کاربرد ضایعات میوه رسیده انجیر و کمپوست در خاک باعث افزایش معنی دار درصد اشباع رطوبتی و کاهش معنی دار مقاومت فروروی سله خاک در مقایسه با تیمار شاهد گردید. کاربرد ضایعات میوه رسیده انجیر و کمپوست باعث افزایش تخلخل خاک و کاهش جرم مخصوص ظاهری و جرم مخصوص حقیقی خاک در مقایسه با تیمار شاهد گردید. ولی این افزایش و کاهش معنی دار نبود. کاهش مقاومت فروروی سله خاک در نتیجه کاربرد ضایعات میوه رسیده انجیر بیشتر از کمپوست بود در حالی که کاربرد کمپوست در خاک در مقایسه با ضایعات میوه رسیده انجیر تاثیر بیشتری بر روی چگالی ظاهری, چگالی حقیقی, تخلخل و درصد اشباع خاک داشت. نتایج نشان داد که کاربرد این دو منبع ماده آلی سبب بهبود ویژگی های فیزیکی اندازه گیری شده در خاک, شامل مقاومت فروروی سلهی خاک, چگالی ظاهری, چگالی حقیقی, تخلخل و درصد اشباع رطوبتی خاک شد